ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ  ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ   ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ "ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟΣ"
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ   ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Φωνή Κυρίου | Διακονία | Εορτολόγιο | Πολυμέσα

ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΤΗΧΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ

ΤΟΜΕΑΣ ΟΠΤΙΚΟ-ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΕΩΣ   ΒΙΒΛΙΩΝ

ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

2η Εκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
(23 - 26 Ιανουαρίου 2009)

Στις εγκαταστάσεις της HELEXPO πραγματοποιήθηκε από 23 έως 26 Ιανουαρίου 2009 η 2η Διεθνής Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, ένας νέος πολιτιστικός θεσμός για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους του βιβλίου.  

Ένα ζωντανό τετραήμερο γεμάτο βιβλία, χαρούμενες παιδικές φωνές, εκ-δηλώσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, επαγγελματίες από τον χώρο του παιδικού και εφηβικού βιβλίου, αλλά και επισκέπτες  που πλημμύρισαν και φέτος την Έκθεση. Όλοι με τον τρόπο τους έδωσαν το στίγμα της 2 ης Διεθνούς Έκθεσης Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου.  «Όταν τα παιδιά γνωρίζουν και μαθαίνουν να αγαπούν το βιβλίο, μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο κόσμος πράγματι, μπορεί να γίνει καλύτερος» ήταν το μήνυμα που έδωσε ο νέος Υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς εγκαινιάζοντας την Έκθεση.

Η παρουσία της τιμώμενης χώρας Βρετανίας -την οποία εκπροσώπησαν στα εγκαίνια ο πρέσβης και ο διευθυντής του Βρετανικού Συμβουλίου- με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα εκδηλώσεων έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει από κοντά την μεγάλη παράδοση της Αγγλικής παιδικής λογοτεχνίας.

Η Έκθεση αποδεικνύεται ότι μεγαλώνει και πλέον αποτελεί έναν καθιερωμένο θεσμό ανάμεσα στις ετήσιες διοργανώσεις που αφορούν τον ελληνικό εκδοτικό κόσμο.

Ο Οργανισμός μας παρουσίασε στο Περίπτερο 124 τις δικές του εκδόσεις προσελκύοντας το ενδιαφέρον γονέων, εκπαιδευτικών και παιδιών που ξεφύλλι -σαν τα βιβλία μας, τα οποία, κατά γενική ομολογία, παρέχουν στα παιδιά πέρα από την ψυχαγωγία και κάποιο μήνυμα που αφορά την καθημερινότητα, τη στάση τους απέναντι στη ζωή και τους προβληματισμούς της ηλικίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επαφή υπαλλήλου μας με τη Διευθύντρια του Ε.ΚΕ.ΒΙ. κυρίας Κατρίν Βελισσάρη και την πρόταση του για τη διοργάνωση μιας Εκθέσεως αφιερωμένης αποκλειστικά στο Παιδικό Θρησκευτικό Βιβλίο εκείνη αντιπρότεινε να ενταχθεί ως ειδικό αφιέρωμα στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου.

Ευελπιστούμε για την πραγματοποίηση της προτάσεως μας εφόσον υπάρχει πληθώρα βιβλίων από πολλούς εκδοτικούς οίκους που αφορούν το παιδί και μπορεί ν΄ αποτελέσει και μια αφορμή γνωριμίας με την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδος μας, που είναι συνυφασμένα με την θρησκευτική πίστη.


Επίσκεψη του Υπουργού Πολιτισμού κ. Σαμαρά στο περίπτερο της Αποστολικής Διακονίας

Για ενημέρωση σχετικά με τα νέα, τις εκδηλώσεις, τις εκδόσεις και το έργο μας παρακαλούμε συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία. Για τους όρους προστασίας δεδομένων δείτε εδώ.