ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Απαντήσεις σε λειτουργικές απορίες, τόμος Β΄
Ιωάννου Μ. Φουντούλη

Επανεκδόθηκε με νέα στοιχειοθεσία ο Β΄ τόμος της κλασικής πλέον σειράς «Απαντήσεις σε λειτουργικές απορίες» του εγκρίτου λειτουργιολόγου Ι. Μ. Φουντούλη. Πρόκειται για εύληπτες και σύντομες απαντήσεις σε προκύπτοντα από την λειτουργική πράξη της Εκκλησίας ερωτήματα. Ο μελετητής δίδει απαντήσεις στηριζόμενος στην ιστορία, την θεολογία, την λειτουργική πράξη και παράδοση από τους αποστολικούς χρόνους έως τις ημέρες μας, ενώ ταυτόχρονα παραθέτει πλούσια αγιογραφικά, υμνολογικά στοιχεία και αναφορές στην χριστιανική τέχνη και την αισθητική της λατρείας. Πρόκειται για ένα απαραίτητο για κάθε πιστό και ιερέα εγχειρίδιο της λειτουργικής.

Σελ. 440, Σχ. 14Χ21, Τιμ. 15€

 

 

Ιερόν Ευαγγέλιον

Αναθεωρημένη έκδοση του Ιερού Ευαγγελίου με νέα ευανάγνωστη γραμματοσειρά, νέα στοιχειοθεσία-σελιδοποίηση και μοναδική εικονογραφική διακόσμηση. Το κείμενο της παρούσης νέας εκδόσεως είναι το αυτό της προηγουμένης, δηλαδή το βασισθέν επί της πατριαρχικής εκδόσεως του βυζαντινού κειμένου της Καινής Διαθήκης, το οποίο αναγιγνώσκεται στην Εκκλησία.

Σελ. 624, Σχ. 12Χ17, Τιμ. 12€

 

 

Ο Όμηρος ταξιδεύει στην αρχαιότητα και αναζητά την αλήθεια
Πηνελόπη Μωραΐτου
Εικονογράφηση Πέγκυ Φούρκα

Το α' τεύχος της παιδικής σειράς «Ελληνική Ιστορία και Χριστιανική Πίστη», στο οποίο οι μικροί μας φίλοι, παρέα με τον ήρωα του έργου, τον Όμηρο, θα ζήσουν τις περιπέτειες, την προετοιμασία και την μεταστροφή των προγόνων μας στην χριστιανική πίστη χάρη στο κήρυγμα του αποστόλου Παύλου και τους αγίους μάρτυρες των πρώτων αιώνων. Τα παιδιά με το βιβλίο αυτό θα ανακαλύψουν τις χρυσές σελίδες τόσο της αρχαίας, όσο και της νεώτερης ιστορίας του Γένους μας. Ένα εικογραφημένο ταξίδι για τους μικρούς φίλους μας με σταθμούς τα Ομηρική έπη, τους Περσικούς πολέμους, τον χρυσό αιώνα του Περικλέους, την εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου, την μεταστροφή των Ελλήνων στην χριστιανική πίστη με το κήρυγμα του αποστόλου των Εθνών Παύλου, την εθνική παλιγγενεσία του '21 και την εποποιία του '40.

Σελ. 256, Σχ. 21Χ29, Τιμ. 10€

 

 

 

Φιλοθέη Μπενιζέλου η Αθηνιώτισσα
Δημήτρη Φερούση

Ο βίος της Αγίας της Ρωμιοσύνης, η οποία δώρησε την περιουσία της στους εμπερίστατους και αναξιοπαθούντες και εξαγόρασε χριστιανούς αιχμαλώτους, συνεχίζοντας έτσι την κραταιά παράδοση του μεταβυζαντινού μοναχισμού και χαλυβδώνοντας την εθνική συνείδηση των Ελλήνων.

Σελ. 288, Σχ. 14Χ21, Τιμ. 7€

 

 

Οι Ιερές Ακολουθίες στην περίοδο της «Παρακλητικής»,
του «Τριωδίου» και του «Πεντηκοσταρίου»
Πρακτικά ΙΖ΄ Πανελληνίου Λειτουργικού Συμποσίου στελεχών Ιερών Μητροπόλεων
(Ι. Μητρόπολις Κορίνθου, 17-19 Σεπτεμβρίου 2018)

Οι εισηγήσεις του διοργανωθέντος υπό την αιγίδα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Λειτουργικής Αναγεννήσεως Λειτουργικού Συμποσίου. Αντικείμενο των εισηγητών η ανάλυση των λειτουργικών κειμένων του Τριωδίου, της Μ. Τεσσαρακοστής, της Μ.Εβδομάδος και της Πεντηκοστής, καθώς και η ανάδειξη της συνέχειας της λειτουργικής παραδόσεως της Εκκλησίας από τους αποστολικούς χρόνους μέχρι σήμερα.

Σελ. 360, Σχ. 14Χ21, Τιμ. 10€.

 

 

Γρηγόριος Ε΄- Ο μαρτυρικός Πατριάρχης
Αθηνάς Ντάσιου-Γιάννου
Εικονογράφηση Αθηνά Κοντογιάννη

Ο βίος του εθνομάρτυρα Γρηγορίου Ε΄, ο οποίος βρήκε μαρτυρικό θάνατο από τους Οθωμανούς δυνάστες την αυγή της Επαναστάσεως της Εθνικής παλιγγενεσίας. Οι μικροί φίλοι μας θα γνωρίσουν αυτήν την εμβληματική μορφή του Έθνους και της Ορθοδοξίας που συνδύασε την βαθύτατη χριστιανική πίστη με τη θυσιαστική προσφορά του στον καταπιεσμένο Ελληνισμό της εποχής.

Σελ. 50, Σχ. 17Χ24, Τιμ. 6€.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ    
  Δείτε στην ιστοσελίδα μας το Αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.  
 
 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ    
 

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην εκδήλωση παρουσίασης της Δίτομης ιστορικής μελέτης (ελληνική και αγγλική)

«Αγιος Νεκτάριος Κεφαλάς, Μητροπολίτης Πενταπόλεως»

του Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπα, εκδόσεων Αποστολικής Διακονίας, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019, στις 18.00, στο αμφιθέατρο Cotsen Hall της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών (Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, είσοδος από την οδό Αναπήρων Πολέμου, αρ. 9).