ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Έναρξη μαθημάτων του Φροντιστηρίου
Υποψηφίων Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας.

Με την τέλεση του Αγιασμού, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η έναρξη των μαθημάτων του Φροντιστηρίου Υποψηφίων Κατηχητών, στην αίθουσα τελετών του Συνοδικού Μεγάρου, για τη νέα κατηχητική περίοδο. Την ακολουθία τέλεσε ο εκπροσωπών τον Πανιερώτατο Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, πρωτοπρ. Λεωνίδης Ψαριανός, Διευθυντής Διοικητικού – Οικονομικού. Τους δε ύμνους με τη συμμετοχή των Σπουδαστών έψαλε ο καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής, κ. Ηλίας Φραγκάκης .

Μετά το πέρας του Αγιασμού, ο π. Λεωνίδης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, μεταφέροντας την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και τις ευχές του Πανιερωτάτου Γενικού Διευθυντού για υγεία, δημιουργικότητα και πνευματική πρόοδο προς τις Σπουδάστριες και τους Σπουδαστές και προς όλους τους συντελεστές αυτής της εκπαιδευτικής προσπάθειας της Αποστολικής Διακονίας. Τόνισε τη σπουδαιότητα – στις δύσκολες εποχές των αμφισβητήσεων που ζούμε – του κατηχητικού έργου της Εκκλησίας, μέσω της λειτουργίας των κατηχητικών συνάξεων των παιδιών και των νεανικών κύκλων των εφήβων και των νέων με κέντρο τον Χριστό και τη μυστηριακή ζωή, έννοιες που δεν ακούγονται σε πολλές οικογένειες και σχολεία, στους πυρήνες δηλαδή μιας υγιούς κοινωνίας. Επαίνεσε δε τους Σπουδαστές για την θέλησή τους να αναλάβουν αυτό το υψηλό έργο.

Στη συνέχεια ακολούθησε προσφώνηση από τον προοϊστάμενο του Γραφείου Κατηχήσεως και Νεότητος κ. Ιωάννη Βιδάλη, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας, για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράστασή του στο έργο του Γραφείου Κατηχήσεως, τους Διευθυντές – Πατέρες του Οργανισμού, τους Διδάσκοντες στις Σχολές, τους Συνεργάτες και "την ψυχή του Φροντιστηρίου" τους φοιτούντες σ΄αυτό, ενημερώνοντάς τους για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Γραφείου Κατηχήσεως.

Η όμορφη και λιτή τελετή, στην οποία παρέστησαν και οι δάσκαλοι του Σεμιναρίου της Νοηματικής Γλώσσας, κοι Γεώργιος Μπλάζος και Αντώνιος Καμπακάκης, έκλεισε με την προσφορά κερασμάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι για όλα τα Σεμινάρια της Αποστολικής Διακονίας μπορούν: α. να απευθύνονται στο Γραφείο Κατηχήσεως, στα τηλ . 210 7272347, 348, β. να αποστέλλουν email στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: katixisi@apostoliki-diakonia.gr και να λαμβάνουν πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Οργανισμού: www.apostoliki-diakonia.gr, στην ενότητα: Ποιοί είμαστε – Τομέας Κατηχήσεως και Ορθοδόξου Μαρτυρίας, στην οποία περιγράφονται αναλυτικά όλες οι εκπαιδευτικές –κατηχητικές δραστηριότητες του Γραφείου Κατηχήσεως.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

 
 
 
 
 
 
 
     
ΑΦΙΕΡΩΜΑ    
  Δείτε στην ιστοσελίδα μας το Αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.