ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΙΧΒΙΝ

 

 

 

 
 

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ

ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

  ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος σάς προσκαλεί στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεσθεί την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, ώρα 9η βραδινή, με την ευκαιρία της εορτής της ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας του Τιχβίν, η οποία φυλάσσεται στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου Αττικής.

ΤΡΙΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Ώρα 9η βραδινή - Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας.

10.30-01.00 Όρθρος - Θεία Λειτουργία.

 ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Ώρα 7η απογευματινή - Ιερά Παράκληση - Εγκώμια εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον.

 
   
 
 
 

Παναγία η Μητέρα του κόσμου και η Χαριτόβρυτη εικόνα της Παναγίας του Τιχβίν
Επισκόπου Φαναρίου Αγαθαγγέλου

Ο συγγραφέας στο α΄ μέρος του νέου έργου του παρουσιάζει με ευσύνοπτο, λυρικό και βαθύτατα θεολογικό λόγο τη σημασία της Παναγίας όχι μόνο στο μυστήριο της οικονομίας της σωτηρίας, όπως φαίνεται άλλωστε και από το όνομα Θεοτόκος (Μήτηρ Θεού), αλλά και στην λατρευτική ζωή και στην εικονογραφική παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Στο β΄μέρος αναφέρεται στην αρχαία παράδοση της εικονογράφησης της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας του Τιχβίν από τον απόστολο Λουκά, μέχρι την μεταφορά της επί Βασίλισσας Ευδοκίας (460) από την Αντιόχεια στην Βασιλεύουσα και ακολούθως την εμφάνισή της (1382) στο Νόβγκοροντ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι παραδόσεις της ρωσσικής Εκκλησίας σχετικά με τα θαύματα της εικόνας του Τιχβίν κατά τη διάρκεια των πολέμων της Ρωσσίας με τη Σουηδία (18ος αι.) και του Β΄ παγκοσμίου πολέμου. Το βιβλίο κοσμείται από σπάνιας ομορφιάς τετράχρωμες εικόνες.

Τιμ.: 5€, Σελ.: 56, Σχ.:15x24