ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

 

 

 

Η θεολογική και κανονική παράδοση της Εκκλησίας της Ελλάδος περί του καθαγιασμού, της παραλαβής και της λατρευτικής χρήσεως του Αγίου Μύρου κατά τον ΙΘ΄ και Κ΄ αιώνα  
Επισκόπου Φαναρίου Αγαθαγγέλου

Η έψηση και ο καθαγιασμός κατά την Μεγάλη Πέμπτη του Αγίου Μύρου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η παρούσα έρευνα συνεισφέρει στην ανάλυση των σχέσεων των δύο Εκκλησιών αλλά και στην ιστορική εξέλιξη του εκκλησιαστικού βίου πριν και μετά τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους, υπό το πρίσμα του καθαγιασμού, της παραλαβής και της λατρευτικής χρήσεως του Αγίου Μύρου. Η ερευνητική πρωτοτυπία του έργου έγκειται στη χρησιμοποίηση ανέκδοτου υλικού από το Αρχείο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σελ.: 368, Σχ. 17x24, Τιμ. 3€

 

Ο Επιτάφιος Θρήνος

Η ακολουθία του όρθρου του Μ.Σαββάτου, η οποία περιλαμβάνει και τα Εγκώμια του Επιταφίου.

Σελ.: 64, Σχ.: 8x12, Τιμ. 1€

 

Αναστασιματάριον
Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Κωνσταντίνου Πρίγγου

Βιβλίο βυζαντινής μουσικής με τους αναστάσιμους ύμνους των Ακολουθιών της Κυριακής, συνοδευόμενο από δύο cds, στα οποία έχουν αποτυπωθεί «ζωντανές» ηχογραφήσεις του μακαριστού Άρχοντος Πρωτοψάλτου Κων. Πρίγγου.

Σελ.: 256, Σχ.: 17x24

 

Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάς
Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Κωνσταντίνου Πρίγγου

Βιβλίο βυζαντινής μουσικής με τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, συνοδευόμενο από δύο cds, στα οποία έχουν αποτυπωθεί «ζωντανές» ηχογραφήσεις του μακαριστού Άρχοντος Πρωτοψάλτου Κων. Πρίγγου.

Σελ.: 486, Σχ.: 17x24

 
   
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑ