ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ

 

 

 

Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας του Τιχβίν στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Βαρβάρας

H Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος προσκαλεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα στην Τελετή Υποδοχής της ιεράς και σεβασμίας Εικόνος της Παναγίας Οδηγητρίας και Ελεούσης του Τιχβίν της Ρωσίας (παλαιού αντιγράφου του 1700), που θα γίνει στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου Αττικής, την Γ΄ Κυριακή Νηστειών 31 Μαρτίου 2019, ώρα 6.30 μ.μ. Θα ακολουθήσει Κατανυκτικός Εσπερινός, Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και Αγιασμός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κορωνείας κ. Παντελεήμονος.

Κατά την παράδοση η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Τιχβίν εικονογραφήθηκε από τον Ευαγγελιστή Λουκά, ο οποίος και την προσέφερε ως δώρο στον άρχοντα της Αντιόχειας Θεόφιλο. Η αυτοκράτειρα Ευδοκία (†460) μετέφερε την εικόνα στον ι. ναό των Βλαχερνών στη Βασιλεύουσα, απ' όπου και εξαφανίσθηκε θαυματουργικά 70 έτη προ της αλώσεως. Η εύρεση της εικόνας έγινε το 1382 με θαυμαστό τρόπο στο Νόβγκοροντ, κοντά στη λίμνη Ονέγκα. Στο σημείο ευρέσεώς της με εντολή του Τσάρου Ιβάν Δ΄ του Τρομερού (1533-1584) ιδρύθηκε Μονή. Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας έσωσε τους κατοίκους του Τιχβίν και την Μονή από τους Σουηδούς εισβολείς, ενώ με την χάρη της το 1771 εξαλείφθηκε μία τρομερή επιδημία πανώλης. Λέγεται ότι κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο με εντολή του ίδιου του Στάλιν η εικόνα μεταφερόταν σε ένα αεροπλάνο πάνω από την Μόσχα προκειμένου να προστατεύσει την πόλη από τα ναζιστικά στρατεύματα.

Η υποδοχή της Ι. Εικόνας και ο Κατανυκτικός Εσπερινός θα μεταδοθούν ζωντανά και η αναμετάδοση είναι ελεύθερη και διαθέσιμη για κάθε ενδιαφερόμενο. Ο σύνδεσμος της μετάδοσης είναι: https://www.youtube.com/watch?v=uOEDhLtgnYM

Από την Δευτέρα 1 Απριλίου μέχρι και την Παρασκευή 12 Απριλίου, θα τελούνται καθημερινά Όρθρος- Θεία Λειτουργία, Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία (πρωϊνή και εσπερινή), Ιερά Παράκληση, Ευχέλαιο και η Ακολουθία των Χαιρετισμών.

Όσοι ιερείς επιθυμούν να διοργανώσουν με τις ενορίες τους προσκυνηματική επίσκεψη, δύνανται να λάβουν μέρος στις Ιερές Ακολουθίες.

Ο ναός θα παραμένει ανοικτός καθημερινά από 6π.μ. έως 9 μ.μ.

Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά

 

 

 

 

 

 

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Δείτε τις βιβλιοπροσφορές μας