ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 

 

 

Orthodox Faith and Life, A Synoptic Catechesis

Bishop Sotirios Trampas, Metropolitan of Pisidia

(Ορθόδοξη πίστη και ζωή- Συνοπτική κατήχηση  
Επισκόπου Σωτηρίου Τράμπα, Μητροπολίτου Πισιδίας )

Η Αποστολική Διακονία παρουσιάζει σε αγγλική μετάφραση το γνωστό κατηχητικό πόνημα στο οποίο παρατίθεται με συνοπτικό και εύληπτο τρόπο η διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας σε τρία μέρη. Στο Α΄ μέρος ο συγγραφέας εκθέτει τη δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας μας, στο Β΄ μέρος τη βιωματική εμπειρία της εν Χριστώ ζωής που οφείλει να διάγει ο πιστός, ενώ στο Γ΄ μέρος γίνεται εκτενής αναφορά στον ορθόδοξο λατρευτικό βίο. Η Α. Θ. Π. Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, προλογίζοντας την έκδοση, τονίζει μεταξύ άλλων: « Το περιεχόμενον του πονήματος υμών τούτου καθιστά αυτό εξόχως ωφέλιμον ου μόνον δια τους κατηχουμένους, αλλά και δι' άπαντας τους ευσεβείς χριστιανούς, ως αποτελούν συστηματικήν κατήχησιν της Ορθοδόξου Χριστιανικής πίστεως και λατρείας, καθοδηγούσαν τον αναγνώστην εις τας αληθείας αυτής, ερμηνεύουσαν βασικά στοιχεία της λατρευτικής ζωής και συμβάλλουσαν τα μέγιστα ώστε η πίστις και η συμμετοχή των πιστών εις την θείαν λατρείαν να είναι κατ' επίγνωσιν ».

Σχ. 15Χ23, Σελ. 302, Τιμή: 10€

 

 

 

 

 

Αναβάσεις
(†) Ευσεβίου Βίττη Αρχιμανδρίτου

Οι εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την ευκαιρία συμπληρώσεως πενήντα χρόνων από της ιδρύσεως της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας και κατόπιν παρακλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σουηδίας κ. Κλέοπα, επανεκδίδουν το βιβλίο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Ευσεβίου Βίττη, υπό τον τίτλο  Αναβάσεις,  σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πολυετή εκκλησιαστική και ιεραποστολική διακονία του στην προαναφερθείσα Ι. Μητρόπολη, καθώς όλη η βιωτή του στηρίχθηκε στήν πατερική ρήση του αγίου Γρηγόριου του Θεολόγου «πράξις, θεωρίας επίβασις».

Στους ψυχωφέλιμους ποιμαντικούς λόγους «Αναβάσεις»  υπενθυμίζεται το ιερό καθήκον μας να αγωνιζόμαστε πνευματικά, στοχεύοντας στην θέωση, πραγματώνοντας έτσι την παραίνεση του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου «ουκ ιστάμεθα, πορευόμεθα γάρ».

Σχ. 11Χ20, Σελ. 200, Τιμ. 7€

Description: http://www.apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2018-10-16/99.08.070.jpg
     
     
     
ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Δείτε τις βιβλιοπροσφορές μας
   
ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ
Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας του Τιχβίν
   
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Αφιέρωμα στην Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής
  Αφιέρωμα στην Εθνεγερσία του 1821
 
Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστασίου

Ιεραποστολή στα ίχνη του Χριστού
Τιμή: 10 €, Σελ.: 376, Σχ.: 15x22

Στην Αφρική
Τιμή: 10 €, Σελ.: 480, Σχ.: 15x22

Έως εσχάτου της γης
Τιμή: 10 €, Σελ.: 388, Σχ.: 15x22

Η λησμονημένη εντολή
Τιμή : 15€, Σελ.: 528, Σχ.: 15x22