ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
 
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ «ΔΩΡΗΜΑ»
 
 

Άγιο Ποτήριο

Άγιο Ποτήριο από ορείχαλκο, επιχρυσωμένο με 22 καράτια χρυσό και ασημένια κούπα. Το Άγιο Ποτήριο φέρει έξι Αποστόλους στη βάση και έξι στον περίγυρο της κούπας. Είναι μουσειακό αντίγραφο παλαιού Αγίου Ποτηρίου εξαιρετικής τέχνης.

Παραγγείλτε το εδώ

 

 

 

Ύφασμα για άμφια

Χρυσοΰφαντο ύφασμα με το IC XP ΝΙΚΑ.

Παραγγείλτε το εδώ

 
 

Ύφασμα για άμφια

Χρυσοΰφαντο ύφασμα "Άγγελοι"

Παραγγείλτε το εδώ

 
     
 ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
 

O Εθνομάρτυρας Αθανάσιος Διάκος (21 Οκτωβρίου 2017)
Πρακτικά Ημερίδος
Εκδ. Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, Λαμία 2018

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκδοση της Ι. Μητροπόλεως Φθιώτιδος με τα πρακτικά της αφιερωμένης στον Εθνομάρτυρα και Χριστομάρτυρα Αθανάσιο Διάκο Επιστημονικής Ημερίδας. Πρόκειται για ελάχιστο φόρο τιμής στον « αετό της Ρούμελης» κατά τον Φώτη Κόντογλου, τον «ηρωϊκότερο των ηρώων της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821 και τον γενναιότερο των γενναίων » στη συνείδηση των απελευθερωμένων Ελλήνων. Ο Αθανάσιος Διάκος, εκτός από ήρωας στα πεδία μαχών και αδάμαστος πατριώτης, ανήκει και στη χορεία των Νεομαρτύρων της Εκκλησίας μας. Την διττή αυτή ιδιότητά του, του εθνικού ήρωα και του μάρτυρος του Χριστού, διακήρυξε ο ποιητής Γεώργιος Σουρής στο θαυμάσιο ελεγείο του, που εκφωνήθηκε στη Λαμία στις 23 Απριλίου 1903, κατά τα αποκαλυπτήρια του αδριάντα του: «Βλόγα τον μάρτυρα Χριστέ, τον ήρωα Πατρίδα ». Πράγματι, ο ήρωας προ του μαρτυρικού του θανάτου, προκλήθηκε να αρνηθεί την πίστη του με πλούσιες ανταμοιβές και δελεάσματα, αλλά προτίμησε τον μαρτυρικό θάνατο από την προδοσία και την άρνηση.

Αξιοσημείωτες είναι οι εισηγήσεις των πανεπιστημιακών, καθώς εξετάζουν όχι μόνον τον μαρτυρικό θάνατο του Αθανασίου Διάκου και τις συνθήκες υπό τις οποίες μαρτύρησε, αλλά και την απήχησή του στην λογοτεχνία, τον τύπο, την λαογραφία και το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων. Πρόκειται για μία προσέγγιση που καλύπτει ένα μεγάλο βιβλιογραφικό κενό για μία εμβληματική μορφή του Γένους μας.