ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
 

Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ
Ο Ιερός Ψαλτήρας στην λατρεία της Εκκλησίας μας και την ζωή των πιστών

Ένα έργο στο οποίο παρουσιάζεται η δοξολογική συλλογή προς τον Θεό, η οποία στην μετάφραση των Ο΄ της Π. Διαθήκης καλείται «Ψαλμοί» και χρησιμοποιείται ευρέως στις Ιερές Ακολουθίες της Εκκλησίας μας. Οι Ψαλμοί εμπεριέχουν ύμνους των πολλών όψεων του Θεού και αποτυπώνουν με ποιητικό τρόπο την εμπειρία της αποκαλύψεως του Θεού στους ανθρώπους. Tαυτόχρονα, θεωρούνται μικρογραφία της Παλαιοδιαθηκικής θεολογίας. Στο έργο αναλύονται η μορφή των Ψαλμών, η χρήση τους στη θεία Λατρεία, η επίδρασή τους στη ζωή των πιστών, ενώ παρατίθεται συνοπτική ερμηνεία και σχολιασμός τους.

Σελ.: 200, Σχ.: 13x21
Τιμή: 8 €

 

     
 

Jean Daniélou, Η Θεολογία του Ιουδαιοχριστιανισμού
Μτφ. Δρ. Θεοφάνης Λ. Δρακόπουλος

Μία μνημειώδης μελέτη του διαπρεπούς ακαδημαϊκού και ελληνομαθή ιδρυτή της σειράς Sources Chrétiennes που αναφέρεται στην πρώιμη χριστιανική περίοδο και τη δογματική και λειτουργική εξέλιξη των πρώτων χριστιανικών κοινοτήτων εν μέσω ιουδαϊκών μεσσιανικών κινημάτων, μέρος των οποίων αποδέχονταν τον Ιησού, και ετερόκλιτων γνωστικών σχολών. Ο ερευνητής εξετάζοντας την ανακαλυφθείσα στο Κουμράν και στο NagHammadi απόκρυφη γραμματεία της εποχής σε παραλληλία με την χριστιανική γραμματεία του Α΄ αιώνα και των αρχών του Β΄ αναδεικνύει το κοινό θεωρητικό υπόβαθρο σημιτικών καταβολών, μέρος του οποίου υιοθετήθηκε και από τους πρώτους χριστιανούς.
Η μήτρα αυτών των πνευματικών ζυμώσεων υπήρξαν τα Ιεροσόλυμα και η ευρύτερη περιοχή της Παλαιστίνης, αποδέκτης δε και φορέας των ιουδαιοχριστιανικών επιδράσεων αρχικά υπήρξε η Μητέρα Εκκλησία των Ιεροσολύμων και ο ποιμενάρχης αυτής Αδελφόθεος Ιάκωβος. Πρόκειται για ένα έργο-εργαλείο στον χώρο της Ιστορίας Δογμάτων, καθώς βοηθάει τον αναγνώστη να εξοικειωθεί με το πνευματικό περιβάλλον της καινοδιαθηκικής εποχής και να εξηγήσει κάποιες δυσερμήνευτες μέχρι σήμερα πτυχές της δογματικής.

Σελ. 632, Σχ. 15Χ22,5
Τιμή: 20 €