ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
 

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 25 Φεβρουαρίου 2018, μετά την Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, παρουσίασε την πρώτη έκδοση της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας.

Ένα παιδικό βιβλίο που έγραψε η κ. Αθηνά Ντάσιου - Γιάννου, με τίτλο: «Ιστορία ενός μικρού αγγέλου», το οποίο εκδόθηκε από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε Σουηδική μετάφραση της κ. Elisabeth Styrlander , αφιλοκερδώς. Ο Μητροπολίτης Σουηδίας εξέφρασε την βαθύτατη ευγνωμοσύνη του προς τον Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, και τους συνεργάτες του, για τη συγκινητική αυτή προσφορά προς την ιεραποστολική επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου στη Σκανδιναυΐα και προσέφερε ως δώρο το βιβλίο στα 80 παιδιά που προσήλθαν στη βιβλιοπαρουσίαση.

Ενάμισι μήνα μετά, την ερχόμενη Κυριακή 22 Απριλίου, και πάλι στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, μετά την Θεία Λειτουργία, ο Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, θα παρουσιάσει το βιβλίο που εξέδωσε η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν είναι άλλο από την Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στη Σουηδική γλώσσα.

Ο Σουηδίας Κλεόπας με αυτή την κίνηση ανοίγεται έτι μάλλον στη Σουηδική κοινωνία, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι όντως οικουμενική και επομένως το κορυφαίο μυστήριο της Θ. Ευχαριστίας, μπορεί πλέον να τελείται και στη γλώσσα του συγκεκριμένου τόπου. Η Μητρόπολις Σουηδίας δεν υπάρχει σήμερα μόνο για τους απόδημους έλληνες, αλλά και για κάθε άνθρωπο που θα ήθελε να προσεγγίσει την Ορθοδοξία.

Με αυτές τις μεταφραστικές ενέργειες, ο Μητροπολίτης Σουηδίας δηλώνει καθαρά ότι η Μητρόπολη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας είναι μια ιεραποστολική Μητρόπολη, η οποία ανοίγεται σε πάντα άνθρωπο καλής θελήσεως και δεν λειτουργεί ως ένα «ελληνικό γκέτο».

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την παρουσίαση της εν λόγω έκδοσης, από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία είναι πάντοτε πολύτιμος αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες, όπου γης.

Π.Α.Α.