ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η επίσημη παρουσίαση της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων « 80 χρόνια Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος», παρουσία των Θεοφιλ. Επισκόπων Μεθώνης κ. Κλήμεντος, Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου και εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, Σαλώνων κ. Αντωνίου, Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου, Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Γεν. Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας, κληρικών, της Προέδρου και στελεχών των ΕΛΤΑ, της Αποστολικής Διακονίας και της Ιεράς Συνόδου. Η αναμνηστική σειρά που κυκλοφόρησε σήμερα 11 Μαΐου 2017 είναι αφιερωμένη στα 80 χρόνια λειτουργίας της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και στην ανά την Οικουμένη προσφορά της.

Ο Γεν. Διευθυντής του Οργανισμού της Αποστολικής Διακονίας Θεοφιλ. Επίσκοπος Φαναρίου στην ομιλία του τόνισε το πολύπτυχο έργο μαρτυρίας της πίστεως και πολιτισμού του Οργανισμού. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της μετακομιδής των ιερών λειψάνων της Αγίας Ελένης της Ισαποστόλου και του Τιμίου Σταυρού για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την πόλη της Βενετίας, τονίζοντας την μοναδική συμβολή αυτής και του υιού της Μ. Κωνσταντίνου στην επικράτηση του Χριστιανισμού στην Ευρώπη και τον καθορισμό με αυτόν τον τρόπο της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Η ερίτιμος Πρόεδρος των ΕΛΤΑ κ. Ευφροσύνη Σταυράκη τόνισε στην ομιλία της ότι στην έκδοση γραμματοσήμων αποτυπώνεται η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και του πολιτισμού της. Η Αποστολική Διακονία, με το σημαντικότατο έργο που επιτελεί επί οκτώ δεκαετίες, αποτελεί έναν πνευματικό θεσμό, ο οποίος τιμήθηκε όπως του αρμόζει με την εν λόγω αναμνηστική σειρά. Παράλληλα, εξήρε την αγαστή συνεργασία των ΕΛΤΑ με τον Οργανισμό για να ολοκληρωθεί η έκδοση της περίτεχνης αυτής αναμνηστικής σειράς.

Στην καταληκτήρια ομιλία της εκδηλώσεως, ο Θεοφ. Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου, εξέφρασε τον θαυμασμό του για το επιτελούμενο από την Αποστολική Διακονία έργο, τονίζοντας ότι ο παλαιότερος εκκλησιαστικός Οργανισμός της Εκκλησίας της Ελλάδος ασκεί ένα σημαντικότατο ιεραποστολικό έργο, η δε έλευση των ιερών λειψάνων της Αγίας Ελένης και του Τιμίου Ξύλου αποτελεί μία απάντηση «μαρτυρία» της Ορθοδόξου Εκκλησίας εν γένει εναντίον των επιχειρουμένων αποδομιστικών προσπαθειών ορισμένων κύκλων, προκειμένου να ρίξουν στην λήθη τον σημαντικότερο από όλους τους πυλώνες της ευρωπαϊκής ταυτότητας, τον Χριστιανισμό.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή διαφημιστικού σποτ των ΕΛΤΑ για την αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων και μιας μικρού μήκους ταινίας της Αποστολικής Διακονίας, αφιερωμένης στον βίο της Αγίας Ελένης, με συνεντεύξεις καθηγητών πανεπιστημίου και του Σεβ. Μητροπολίτου Ιταλίας κ. Γενναδίου.

Εκ της Αποστολικής Διακονίας