ΕΡΓΟ  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέριμνα της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και βασική πτυχή του ιεραποστολικού της έργου είναι η διάδοση του Λόγου του Θεού. Γι' αυτόν τον λόγο διαθέτει κάθε χρόνο δωρεάν χιλιάδες αντίτυπα της Καινής Διαθήκης σε στρατιωτικές μονάδες, Νοσοκομεία, Κατασκηνώσεις και Βιβλιοθήκες ακριτικών περιοχών. Στα πλαίσια αυτά, απέστειλε πρόσφατα στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης ικανό αριθμό αντιτύπων της Καινής Διαθήκης για τις ποιμαντικές ανάγκες της ακριτικής αυτής περιοχής της πατρίδας μας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, στην ευχαριστήρια επιστολή του προς τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, μεταξύ άλλων τόνισε:
«Λίαν συγκεκινημένοι παρελάβομεν τα αντίτυπα της Καινής Διαθήκης, τα φιλαδέλφως ημίν υφ' Υμών αποσταλέντα, και σπεύδομεν ασμένως να απευθύνωμεν προς Υμάς βαθυκαρδίους ευχαριστίας επί τη τιμητική αποστολή αυτών, ως και επι τη Υμετέρα ευγενεστάτη, προθυμοτάτη και αμέσω ανταποκρίσει εις την προ ολίγου μόνον καιρού διατυπωθείσαν σχετικήν παράκλησιν ημών.
Ήδη διενείμαμεν τα εξ αυτών πρώτα αντίτυπα τοις υπηρετούσι εν τοις παραμεθορίοις φυλακίοις και ταις στρατιωτικαίς μονάσι της μητροπολιτικής ημών περιφερείας, προς ενίσχυσιν και κατά Θεόν οικοδομήν των στρατευομένων νέων της Πατρίδος ημών.
Τα δε πλείστα των αποσταλέντων αντιτύπων της Καινής Διαθήκης διενεμήθησαν αμέσως άπασιν τοις Κατηχητικοίς Σχολίοις της ακριτικής πόλεως Φλωρίνης, προς ανάδειξιν και ενίσχυσιν της σπουδαιότητος του θεσμού της Κατηχητικής Διακονίας και περαιτέρω ενθάρρυνσιν των νέων δι΄ ενεργόν και ενσυνείδητον συμμετοχήν των εις αυτήν.
Προς δε τούτοις, αποστέλλομεν Υμίν σχετικήν φωτογραφίαν των μαθητών και μαθητριών των Κατηχητικών Σχολείων της πόλεως Φλωρίνης, οίτινες ασμένως εγένοντο αποδέκται της πολυτίμου Υμετέρας προσφοράς των αντιτύπων του Θεοπνεύστου Ευαγγελίου.
Ου παυόμεθα δε διαρκώς ευγνωμονούντες Υμάς δια την απρόσκοπτον και πλουσιόδωρον, μέσω των εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας, Υμετέραν συμβολήν εις την ποιμαντικήν και κατηχητικήν διακονίαν της καθ' ημάς Ιεράς Μητροπόλεως ».

 

   
 ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ  

Έργο υπό έκδοσιν για την Γενοκτονία των Ποντίων

Τις επόμενες ημέρες θα διατίθεται από τις εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας η επίκαιρη ιστορική έρευνα του Θεοδοσίου Κυριακίδη, «Συμβολή στην έρευνα της Γενοκτονίας του ελληνορθόδοξου πληθυσμού και της αντιχριστιανικής πολιτικής στον Πόντο». Το έργο πραγματεύεται αυτή την τραγική σελίδα της ιστορίας που κατέληξε σε Γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού. Η εν λόγω ιστορική μελέτη καθίσταται επίκαιρη σε μία εποχή διαστρέβλωσης της Ιστορίας της πατρίδας μας.

   
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ  

Συνεχίζεται με επιτυχία για 4η χρονιά το πρόγραμμα Εκμάθησης της Νεοελληνικής Γλώσσας της Αποστολικής Διακονίας στο Pontificio Istituto Orientale της Ρώμης

Για 4η χρονιά συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα Εκμάθησης Νεοελληνικής Γλώσσας στο Pontificio Istituto Orientale της Ρώμης. Eφέτος, λόγω της αθρόας συμμετοχής των φοιτητών, οι οποίοι έφθασαν τους 185, δημιουργήθηκε και τέταρτο επίπεδο σπουδών. Κατά την τελετή ενάρξεως του νέου ακαδημαϊκού έτους (Dies Academicus), η οποία έλαβε χώρα στις 26 Οκτωβρίου 2015, τόσο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου David Nazar, όσο και ο Κοσμήτορας Edward Farrugia εξήραν το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας του κ. Xρήστου Παλασκώνη, Φιλολόγου, ενώ αναφέρθηκαν και στην σημαντική υπηρεσία που προσφέρει το πρόγραμμα σε όσους θέλουν να γνωρίσουν και να διδαχθούν την ελληνική γλώσσα και τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό.

Δείτε το πρόγραμμα