ΝΕΑ  

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ευχαριστώ την Ελλάδα που με στήριξε. Ευχαριστώ όλους εδώ στην Κόνιτσα, που με βοήθησαν να σταθώ στη ζωή και να προχωρήσω». Με αυτά τα λόγια, ο 20χρονος Ζυλιέν, που ήρθε στην Ελλάδα από την Αφρική τον Νοέμβριο του 2011 και σήμερα είναι πρώτος εισακτέος στο ΤΕΙ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πειραιά με 18.500 μόρια, μιλάει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η περίπτωση του Ζυλιέν συγκίνησε, όπως όλους μας, και την Εκκλησία. Μετά το ενδιαφέρον και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος επικοινώνησε με την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία της Κόνιτσας και της εγνώρισε τη δυνατότητα να μείνει ο Ζυλιέν στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας, ως υπότροφός της, για όσα χρόνια απαιτούν οι σπουδές του.

Στο Φοιτητικό Οικοτροφείο φιλοξενούνται 40 Έλληνες και 15 αλλοδαποί φοιτητές. Η Αποστολική Διακονία με αυτό το κοινωνικό έργο μοιράζεται τα όνειρα των νέων ανθρώπων και τους βοηθάει να οικοδομήσουν τη ζωή τους.

«Είναι τιμή για το σπιτικό μας, το Φοιτητικό Οικοτροφείο, να φιλοξενεί αυτό το παιδί», τόνισε με συγκίνηση ο Θεοφ. Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος.

Εκ της Αποστολικής Διακονίας
της Εκκλησίας της Ελλάδος

Δείτε την ιστοσελίδα του Θεολογικού Οικοτροφείου

 

 

   
 ΕΚΔΗΛΩΣΗ  
Πρόσκληση για την εκδήλωση παρουσίασης νέων εκδόσεων «Πνευματική Τετρακτύς» (PDF)